"...ταῦτα παράθου πιστοῖς ἀνθρώποις, οἵτινες ἱκανοὶ ἔσονται καὶ ἑτέρους διδάξαι." - Β' Τιμοθέου 2:2

Έλενα Κατσουρίδου

(αποφ. Ελληνικό Πρόγραμμα)

Ονομάζομαι Έλενα Κατσουρίδου και κατάγομαι απ’ την Κύπρο. Έως και πριν 4 χρόνια δούλευα σε μια τράπεζα μέχρις ότου ο Θεός με κάλεσε να Τον ακολουθήσω στη δική Του υπηρεσία. Σ’ εκείνο το σημείο άφησα πίσω μου τα πάντα, τη σταθερή δουλειά που είχα σε μια τοπική τράπεζα για πάνω από 10 χρόνια, το σπίτι μου, τους φίλους μου και τη χώρα μου και γράφτηκα στο Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο στην Αθήνα όπου μελέτησα Θεολογία για 2 χρόνια. Στη συνέχεια επέστρεψα στην Κύπρο απ’ όπου συνέχισα τις σπουδές μου εξ’ αποστάσεως με το Πανεπιστήμιο του Liberty, με ειδίκευση στη Ψυχολογία/Συμβουλευτική παράλληλα με Βιβλικές σπουδές.

Το όραμά μου είναι να πάρω το πτυχίο μου στη Ψυχολογία/Συμβουλευτική και να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου για τη δόξα του Θεού και την υπηρεσία των συνανθρώπων μου στην Κύπρο.

Ο χρόνος που πέρασα στο Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο ήταν ένα ταξίδι που με άλλαξε και ακόμα με αλλάζει γιατί ήταν πολύ περισσότερο από ένα απλό ταξίδι στο εξωτερικό. Ήταν μια καθοριστική εμπειρία για τη ζωή μου. Οι σπουδές για ένα δίπλωμα στη Θεολογία στο Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο μου πρόσφεραν πολύ περισσότερα από απλές ακαδημαϊκές γνώσεις γιατί με έκθεσαν σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον με διάφορες εθελοντικές διακονίες όπου υπηρέτησα μεγάλη ποικιλία ανθρώπων: από διανομή φαγητού σε μετανάστες έως καφέ και φιλική παρέα με θύματα σωματεμπορίου στη μέση της νύχτας.

Μαρτυρίες ΦοιτητώνJoOS
ΒιβλιοθήκηΔιεθνές Πρόγραμμα
(Alpha Program)Πιστοποιήσεις