"...ταῦτα παράθου πιστοῖς ἀνθρώποις, οἵτινες ἱκανοὶ ἔσονται καὶ ἑτέρους διδάξαι." - Β' Τιμοθέου 2:2

1973 - 2023

50 Χρόνια

50 Χρόνια

Ελληνικό
Βιβλικό Κολέγιο

Η Εκδήλωση

Στις 18 Νοεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Divani Caravel το Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο γιόρτασε τα 50 χρόνια της διακονικής πορείας του, δίνοντας έμφαση στον ρόλο της αξιοπιστίας του Θεού στην ιστορία του.

Η επετειακή εκδήλωση, με τόνο ευγνωμοσύνης αλλά και εκτίμησης προς τα συμβαλλόμενα πρόσωπα, συγκέντρωσε αποφοίτους, καθηγητές, προσωπικό και φίλους για να αναγνωρίσει την ιστορία του ιδρύματος και τη μακρόχρονη επίδρασή του στην Eυαγγελική και όχι μόνο κοινότητα, αποδίδοντας την επιτυχία στην πιστότητα του Θεού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα από τους οικοδεσπότες της βραδιάς, αναγνωρίζοντας το έργο του Θεού στην Ελλάδα μέσω του Κολεγίου. Οι ομιλίες εκ μέρους των καθηγητών του Κολεγίου υπογράμμισαν τον ρόλο του στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, υπογραμμίζοντας τη μεταμορφωτική φύση της βιβλικής εκπαίδευσης και την αδιαχώριστη σχέση της με την αποτελεσματική διακονία. Απόφοιτοι μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες για την επίδραση του Κολεγίου στις ζωές τους και στις διακονίες τους.

Η βραδιά επικεντρώθηκε στους πρωτοπόρους που έθεσαν τα θεμέλια του Κολεγίου, αναγνωρίζοντας την καθοδήγηση του Θεού στις προσπάθειές τους. Γι’ αυτό, ένα από τα κορυφαία σημεία της βραδιάς ήταν η απονομή τιμητικών βραβείων στους ιδρυτές – Robert & Maria Hill, John & Joyce Friezen, και Bill & Marion Baldwin. Οι οραματιστές αυτοί τιμήθηκαν για τον κεντρικό τους ρόλο στον σχηματισμό του Κολεγίου και για την αφοσίωσή τους προς τη θεολογική εκπαίδευση όλα αυτά τα χρόνια. Απονομές τιμητικών βραβείων δόθηκαν αντιπροσωπευτικά στους εκπροσώπους όλων ανά τα χρόνια διευθυντών του Κολεγίου, των ιεραποστόλων της GEM που το διακόνησαν και των Εκκλησιών της Ευαγγελικής Κοινότητας. Ειδική αναγνώριση δόθηκε σε καθηγητές και προσωπικό που αφιερώθηκαν στην υποστήριξη της κοινότητας των μαθητών του Κολεγίου τόσο για τη μελέτη όσο και για τη διάδοση του λόγου του Θεού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε σύντομο βίντεο με φωτογραφικό υλικό που ανέδειξε τα ιστορικά ορόσημα του Κολεγίου από την ίδρυσή του έως σήμερα, καθώς και την συμβολή του στο διακονικό έργο στην Ελλάδα και τον κόσμο.