"...ταῦτα παράθου πιστοῖς ἀνθρώποις, οἵτινες ἱκανοὶ ἔσονται καὶ ἑτέρους διδάξαι." - Β' Τιμοθέου 2:2

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ

Διαμονή στο Κολέγιο

Το Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο καταλαμβάνει ένα χώρο 5,5 στρεμμάτων στο Πικέρμι Αττικής. Βρίσκεται στο δρόμο προς τον Μαραθώνα μεταξύ Παλλήνης και Ραφήνας, 21 χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Το κτίριο κατοικιών στεγάζει τους κοιτώνες των φοιτητών καθώς και διαμερίσματα για φοιτητές σε γάμο και προσωπικό, σαλόνι σπουδαστών, κουζίνα/τραπεζαρία και πλυντήριο-στεγνωτήριο για χρήση των φοιτητών. Το Κολέγιο διαθέτει ορισμένους ιδιόκτητους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και άλλες διευκολύνσεις.

Το Κολέγιο βρίσκεται 100 μέτρα από το κέντρο της κωμόπολης του Πικερμίου. Το Πικέρμι εξυπηρετείται από αστική και υπεραστική συγκοινωνία και δεν απέχει πολύ από τον κεντρικό διεθνή αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος. Βρίσκεται σε περιοχή που αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς όπου συνέχεια κτίζονται καινούργιες κατοικίες και καταστήματα. Το υπεραστικό λεωφορείο για το Νομισματοκοπείο περνάει κάθε 30 λεπτά και περίπου με την ίδια συχνότητα διέρχεται και το αστικό (314). Η στάση των λεωφορείων βρίσκεται περίπου 300 μ. από την είσοδο του Κολεγίου. Το αστικό λεωφορείο περνά από τον σταθμό του Προαστιακού σιδηρόδρομου και του Μετρό στην Παλλήνη, ενώ τερματίζει στον κομβικό σταθμό του Μετρό και του Προαστιακού στη Δουκίσσης-Πλακεντίας.

College Life - Meals

Γεύματα

  • Το εστιατόριο του Κολεγίου προσφέρει πρωινό από Δευτέρα έως Παρασκευή και μεσημεριανό Δευτέρα με Σάββατο. Το βραδινό γεύμα, τα υπόλοιπα γεύματα του Σαββατοκύριακου και τα γεύματα σε περιόδους γιορτών είναι υπό την επιμέλεια του κάθε φοιτητή. Το κόστος για τα γεύματα συμπεριλαμβάνεται στις χρεώσεις για τους οικότροφους σπουδαστές του Κολεγίου.
  • Φοιτητές που δεν είναι οικότροφοι, φίλοι και συγγενείς των φοιτητών και άλλοι επισκέπτες μπορούν να γευματίζουν στο εστιατόριο του Κολεγίου εφόσον ενημερώνουν εγκαίρως την κουζίνα (μέχρι τις 10:00 π.μ.) και εφόσον καταβάλουν το ποσό του κόστους για κάθε συγκεκριμένο γεύμα. Απευθύνεστε στη Γραμματεία του Κολεγίου για χρεώσεις και λοιπές οικονομικές επιβαρύνσεις.
  • Δεν γίνεται έκπτωση χρέωσης για απουσία ή αποχή από γεύματα.
  • Οι φοιτητές που συμβαίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών ή κατά τους θερινούς μήνες να μένουν στους κοιτώνες του Κολεγίου δεν δικαιούνται φαγητό στην τραπεζαρία εφόσον δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα για το οποίο λειτουργεί η κουζίνα.

Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Η αποτελεσματική σπουδή προϋποθέτει καλή σωματική και ψυχική υγεία η οποία αποτελεί συνάρτηση παραγόντων όπως η σωστή διατροφή, η ανάπαυση και η σωματική άσκηση. Το Κολέγιο είναι εφοδιασμένο με τον κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ ή μπάντμιντον και γυμναστήριο μικρού μεγέθους. Επίσης, τo Κολέγιο περιβάλλεται από χώρους για περπάτημα και τζόγκινκ. Ενθαρρύνουμε τους φοιτητές μας να αξιοποιούν τα μέσα αυτά, αλλά σε ώρες εκτός των ωρών κοινής ησυχίας και που δεν είναι εις βάρος της μελέτης τους. Επίσης, υπάρχουν και άλλα μέσα για σωματική άσκηση στη γύρω περιοχή του Πικερμίου και της Παλλήνης, όπως γήπεδα και γυμναστήρια.

Student Life - Sports
Student Life - Classrooms

Αίθουσες Διδασκαλίας

Στο ακαδημαϊκό κτίριο “Jeffrey W. Baldwin” στεγάζονται η βιβλιοθήκη, οι αίθουσες διδασκαλίας και το γραφείο  των καθηγητών.

Το Κολέγιο διαθέτει τέσσερις κύριες αίθουσες διδασκαλίας χωρισμένες με κινητές μεσοτοιχίες,  με αποτέλεσμα να μπορούν όλες μαζί να διαμορφώνουν μια ενιαία αίθουσα για τις ανάγκες του Κολεγίου. Κάθε αίθουσα περιέχει λευκό πίνακα, και προβολέα για ηλεκτρονική παρουσίαση.

Οι αίθουσες του Κολεγίου διατίθενται για ειδικά συνέδρια και σεμινάρια. Πρόσωπα ή ομάδες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του Κολεγίου μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από τη Διεύθυνση.