"...ταῦτα παράθου πιστοῖς ἀνθρώποις, οἵτινες ἱκανοὶ ἔσονται καὶ ἑτέρους διδάξαι." - Β' Τιμοθέου 2:2

Φοιτητική Δράση

Ολυμπία Τασούλη

(Ελληνικό Πρόγραμμα)

Λέγομαι Ολυμπία Τασούλη και φοιτώ στο 3ο έτος του Ελληνικού Βιβλικού Κολεγίου. Μέσα σε αυτά τα τρία έτη, απεκόμισα ανεκτίμητες γνώσεις αλλά αυτό που θεωρώ πολύ σημαντικό είναι ότι εδώ μου δόθηκε η ευκαιρία να διακονήσω ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη Διακονία της «Νέας Ζωής» που υπηρετεί άτομα εκδιδόμενα στην πορνεία ή θύματα σωματεμπορίου. Η πρώτη γνωριμία με τους υπευθύνους της «Νέας Ζωής» έγινε στο Ε.Β.Κ. όταν ήμουν στην αρχή του πρώτου έτους. Από τότε και μέχρι σήμερα, εκτός από την πρώτη σύνδεση με αυτή τη διακονία, έλαβα και την ανάλογη πλαισίωση – θεωρητική γνώση αλλά και καθημερινή στήριξη – ώστε να μπορώ να συνεχίσω με χαρά σε αυτό το έργο της διακονίας.

Σε μαθήματα ειδικά προσανατολισμένα στη διακονία, έμαθα τρόπους να αφήνω το Θεό να με διακονεί καθώς εγώ διακονώ άλλους. Να αντιλαμβάνομαι ότι ο Θεός εργάζεται με πολλούς τρόπους και ότι έχει δώσει πολλά και διαφορετικά χαρίσματα στο λαό Του, για τη δόξα Του.

Ελίνα Καραμπάτσου

(Ελληνικό Πρόγραμμα)

Κάθε Παρασκευή απόγευμα βρίσκομαι στο Κολωνάκι, στη βάση των Streetlights. Από εκεί εκπέμπουμε ζωντανά από τη συχνότητα του GodRadio.gr. Εκπέμπουμε χριστιανική μουσική, νέα απ’ όλο τον κόσμο και καλή συντροφιά: είναι ωραίο να έχουμε φωνή, είναι ωραίο να υπάρχει χριστιανικό ραδιόφωνο!

Είναι πολλές οι φορές που στο ράδιο έχει προκύψει κάποιο θέμα θεολογικό ή κάποια συζήτηση που έχει να κάνει με την πρακτική χριστιανική ζωή. Ευχαριστώ το Θεό για την κριτική σκέψη που έχω αναπτύξει στο Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο, χάρη στην οποία μπορώ να σκέφτομαι και να μιλάω για θέματα της Χριστιανική πίστης με αφοβία και ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά. Σ’ έναν κόσμο όπου όλοι είναι πολύ καλά διαβασμένοι και έχουν χτίσει καλά τα οχυρά τους, θα ήταν κουτό οι άνθρωποι που αγαπούν τον Θεό να «πιαστούν αδιάβαστοι»!

Μαρτυρίες ΦοιτητώνJoOS
ΒιβλιοθήκηΔιεθνές Πρόγραμμα
(Alpha Program)Πιστοποιήσεις