"...ταῦτα παράθου πιστοῖς ἀνθρώποις, οἵτινες ἱκανοὶ ἔσονται καὶ ἑτέρους διδάξαι." - Β' Τιμοθέου 2:2

Βιορίκα Τατάρου

(αποφ. Ελληνικό Πρόγραμμα)

Μεγαλώνοντας σε μια κομμουνιστική χώρα και βιώνοντας το συνεχόμενο διωγμό των Χριστιανών γύρω μου, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι μια μέρα θα μπορούσα ελεύθερα να διακηρύττω το όνομα του Θεού και να υπηρετώ τη βασιλεία Του. Με τις μυστικές συναντήσεις που είχαμε και με τη μία Βίβλο που μοιραζόμασταν όλη η περιοχή μαζί τότε, η πείνα μου για το Λόγο του Θεού μεγάλωνε και η επιθυμία της καρδιάς μου ήταν να γνωρίζω Αυτόν όλο και περισσότερο.

Ο Θεός άνοιξε το δρόμο για μένα να έρθω στην Ελλάδα και για πρώτη φορά ήμουν ελεύθερη να λατρεύσω τον Θεό και να μελετήσω το λόγο Του. Με τη δική μου τώρα Βίβλο στο χέρι, ξεκίνησα το ταξίδι της εξερεύνησης των Γραφών για τη προσωπική μου πνευματική ανάπτυξη και γνώση.

Ακόμα κι όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο, το κίνητρό μου ήταν η απόκτηση περισσότερης γνώσης στα βάθη του Λόγου του Θεού. Δεν είχα ιδέα τότε πως ο Θεός είχε περισσότερα πράγματα κατά νου και με προετοίμαζε για τη διακονία που θα ακολουθούσε.

Τέσσερα χρόνια στο Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο ήταν για μένα ένας ωκεανός γνώσης, πνευματικής αύξησης και εμπειριών που ξεκίνησαν να μορφώνουν το χαρακτήρα του Χριστού στη ζωή μου. Το χριστιανικό περιβάλλον, το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο διδασκαλίας, οι διαφορετικές θεολογικές απόψεις και η «κοινωνία» με τους καθηγητές και τους μαθητές από ποικίλες κουλτούρες και βιώματα με δίδαξαν πως πρέπει κανείς με ταπεινοφροσύνη να είναι ανοιχτός να ακούσει, να σεβαστεί και να εκτιμήσει τη διαφορετικότητα. Αυτά τα στοιχεία με μεταμόρφωσαν από «δέκτη γνώσης» σε δότη της αλήθειας του Θεού και συμπόνιας προς τους άλλους.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ο Θεός έβαλε βάρος στην καρδιά μου για ανθρώπους που έχασαν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους και καταναγκάστηκαν στη σωματεμπορία. Ως ιεραπόστολος της Νέας Ζωής μπορώ να δω πόσο χρήσιμα και αναγκαία ήταν τα χρόνια των σπουδών μου καθώς τώρα εφαρμόζω τις αλήθειες του Λόγου του Θεού στους περιθωριακούς και σεξουαλικά κακοποιημένους. Αν και είναι μεγάλη πρόκληση, ωστόσο η ανταμοιβή του να συμμετέχει κανείς σ’ αυτό το έργο μεταμόρφωσης ανθρώπινων ζωών είναι τεράστια. Η ακατάπαυστη δύναμη του Θεού που ελευθερώνει αιχμαλώτους, δίνει ελπίδα στους απελπισμένους και θεραπεύει τους ασθενείς με γεμίζει με δέος!

Βιορίκα Τατάρου

Νέα Ζωή – Οργάνωση για τη Στήριξη και την Αποκατάσταση Εκδιδόμενων Ανθρώπων (www.neazoi.org)

Μαρτυρίες ΦοιτητώνJoOS
ΒιβλιοθήκηΔιεθνές Πρόγραμμα
(Alpha Program)Πιστοποιήσεις