"...ταῦτα παράθου πιστοῖς ἀνθρώποις, οἵτινες ἱκανοὶ ἔσονται καὶ ἑτέρους διδάξαι." - Β' Τιμοθέου 2:2

Αννίτα Χαραλάμπους-Ιωαννίδη

Καθηγήτρια θρησκευτικών Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας (απόφ. Ελληνικό Πρόγραμμα)

Ένας ένας αρχίζουν να έρχονται και να παίρνουν τις θέσεις τους. Ο καθένας κρατώντας στο χέρι  μια Αγία Γραφή.  Άθεοι, αγνωστικιστές, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, μάρτυρες του Ιεχωβά, βουδιστές. Από κάθε γωνιά της γης. Κάθονται στις θέσεις τους και περιμένουν να αρχίσει….

Δεν πρόκειται για συνάντηση θρησκευτικών ηγετών του κόσμου, ούτε λατρεία αναγεννημένων ‘εθνικών’ σε εκκλησία. Πρόκειται για μάθημα μέσα από την Αγία Γραφή σε ένα ιδιωτικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην καρδιά της Λευκωσίας στην Κύπρο.

Η φοίτηση μου στο Βιβλικό Κολέγιο στο Πικέρμι χάραξε πορεία για μένα. Εκτέθηκα σε ένα κόσμο γνώσης, εμπειρίας και σχέσης με το Θεό τον οποίο δεν θα απολάμβανα όσα χρόνια και αν προσπαθούσα μόνη μου να καταλάβω τον Λόγο. Ένα ποίημα μου διάβασα πρόσφατα λέει:

“Ελάτε στην άκρη
Μα είναι πολύ ψηλά
Ελάτε στην άκρη
Μα θα πέσουμε
ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ
Και πήγαν
Και αυτός τους έσπρωξε
Και αυτοί ΠΕΤΑΞΑΝ”

Το Βιβλικό Κολέγιο στο Πικέρμι έκανε ακριβώς αυτό για μένα. Με εφοδίασε, μου πρόσφερε τις προκλήσεις και μετά με ‘έσπρωξε’ να απολαύσω τη ζωή με τον Λόγο.  Οι μαθητές τους οποίους διδάσκω έρχονται από παντού στον κόσμο, και πιστεύουν από τίποτα, μέχρι τα πάντα. Κάποιοι Χριστιανοί και κάποιοι πολέμιοι τους. Κάποιοι άθεοι και κάποιοι ακόμα να ψάχνονται. ‘Για ποιο Θεό μου μιλάς άμα η επιστήμη τα έχει καταρρίψει όλα; Είναι ποτέ δυνατόν να περιμένεις να πιστέψω στην αγάπη ενός Θεού που μου δίνει ελευθερία και μετά με τιμωρεί που δεν έκανα αυτό που ήθελε; Και γιατί να πιστέψω πως ο Χριστός για τον οποίο μιλάς είναι Θεός; Απόδειξε το.’ Τέτοιες ερωτήσεις είναι κάποιες από αυτές που καθημερινά ρωτούν οι μαθητές μου και καλούμαι να δώσω απαντήσεις που θα ικανοποιήσουν, απαντήσεις που θα εμπνεύσουν, θα ενθαρρύνουν. Απαντήσεις που θα δείξουν προς αυτό τον εναλλακτικό τρόπο ζωής που προσφέρει ο Θεός.

Μια καθημερινή εμπειρία ζωής  την οποία δεν θα είχα την ευκαιρία να γευτώ αν πρώτα δεν κούρνιαζα σε ένα χώρο σαν το Βιβλικό Σχολείο και να αφήσω το Θεό να με ετοιμάσει γι αυτό. Απαραίτητο ταξίδι για τον κάθε χριστιανό.

Μαρτυρίες ΦοιτητώνJoOS
ΒιβλιοθήκηΔιεθνές Πρόγραμμα
(Alpha Program)Πιστοποιήσεις